Ιωάννης Φλέσσας

Ιωάννης Φλέσσας

Γενικός Χειρουργός Μαστολόγος MD, PhD, MSc, FEBS, FACS

Εξειδικευθείς στην Χειρουργική Μαστού στο Royal Free NHS Trust, Λονδίνου.

Ο Ιωάννης Φλέσσας είναι Γενικός Χειρουργός, εξειδικευθείς στην Ογκοπλαστική και επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού.

Είναι τέως επιμελητής Α’ – Α Χειρουργική κλινική, Κέντρο  Μαστού ΠΓΝΜ Έλενα Βενιζέλου ( 2015-2021).

Διευθυντής Γ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002.

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών κατά την χρονική περίοδο 2003-2005.

Προσέφερε τις υπηρεσίες του σαν οπλίτης ιατρός του στρατού ξηράς για 12 μήνες στις παρακάτω μονάδες : Κ.Ε.Υ.Γ, 80 Μ.Ε.Θ, Φυλάκια Μικρονήσων Νήσου Κω, 725 ΤΜΧ .

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Ά Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Iπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών

Είναι Διδάκτορας του Εθνικού και καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρική σχολή. Ά προπαιδευτική χειρουργική κλινική Διευθυντής: Καθηγητής χειρουργικής κος Γεώργιος Ζωγράφος, με θέμα: Η δράση του αντιοξειδωτικού U-74389G σε πειραματικό πρότυπο ισχαιμίας / επαναιμάτωσης εντέρου σε χοίρο. Βιοχημική, αιμοδυναμική, ιστοπαθολογική μελέτη με βαθμό Άριστα (2012), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πειραματικό χειρουργικό και ερευνητικό κέντρο της ELPEN υπό την επιτήρηση του κ. Απόστολου Παπαλόη, Διευθυντή του Ερευνητικού κέντρου.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης Ιατρική σχολή – Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος 2012-2014. Επιστημονικός υπεύθυνος, Καθηγητής χειρουργικής κος Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, με θέμα: Μελέτη του παραμένοντος ηπατικού παρεγχύματος μετά από μερική ηπατεκτομή με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων (τεχνική “open book”) σε πειραματικό μοντέλο χοίρου. Aνοσοϊστοχημική μελέτη της μιτωτικής και της αποπτωτικής δραστηριότητας.

Εξειδικεύτηκε στην Ογκοπλαστική και επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού, στην τεχνική του λεμφαδένα φρουρού, στην διεγχειρητική ακτινοθεραπεία και την ηλεκτροχημειοθεραπεία στο Royal Free Hospital NHS Trust στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την επίβλεψη του Professor M.Keshtgar και των Consultant T. Davidson και Ghosh.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεκπαίδευσής του (2015) καταλαμβάνει θέση Επιμελητού Α’ στην Α Χειρουργική Κλινική – Τμήμα Μαστού του ΠΓΝΜ Έλενα Βενιζέλου.

Ο Ιωάννης Φλέσσας είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών (105) στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία (34) , ενώ συμμετείχε και παρακολούθησε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Ο κ. Ιωάννης Φλέσσας είναι Τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Αθηνών , της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών , της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και επίσης μέλος του εκλεκτορικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).